Turvesaunotus

TURVESAUNOTUKSIA TEKEE LEENA LARVA METSÄKANSAN AINOLASSA

KATSO HÄNEN TURVESAUNAPÄIVÄNSÄ http://www.ainoklinikat.fi/

HOITOLA TASAPAINO EI TEE TURVESAUNOTUKSIA MELANKÄRJESSÄ!

Tässä tietoa aiheesta silti:

Turve on perinteinen hoitomuoto Keski-Euroopan kylpylöissä. Turvetta on käytetty hoitona vuosisatoja ja vanhimmat turvehoitolat ovat toimineet jo 1600-luvulla. Suomalainen sovellus turvehoidoista on turvesauna. Suomi on ensimmäinen maa, jossa turvetta on alettu käyttää saunomisen yhteydessä.

SUOMAA on ainutlaatuinen, maailman tutkituin turvesauna. Turvesauna tarkoittaa, että iholle levitettään voiteen kaltaista hyvin maatunutta mustaa suosavea tai suomutaa, turvetta, jota ei enää tunnista turpeeksi 5000 vuoden muokkauksen jälkeen. Se tekee ihon samettimaisen pehmeäksi, samoin hiukset, kun sitä levitetään hiuspohjaan.

Saunan lämmössä olo kevenee, lihakset rentoutuvat ja mieliala kohenee turpeen kanssa voimakkaammin kuin tavallisessa suomisaunassa. Se sopii hoidoksi myös raskaana oleville, unettomuudesta ja kivuista kärsiville esimerkiksi 1-2 hoitokertaa kuukaudessa. Jos haluaa tehovaikutuksen voi saunoa kolmena päivänä peräkkäin. Painon pudotus lähtee käyntiin kuin itsestään.

Turvesaunassa pukeudutaan turpeeseen

Turvesaunakokemus on yleensä parhaimmillaan aamulla, levätyn yön tai rauhoittavan päivälevon jälkeen. Saunominen aloitetaan arkisin mieluiten ennen klo 18. Turvesaunaan varataan riittävästi aikaa. Ennen saunaa, saunomisen aikana ja sen jälkeen nautitaan runsaasti vettä nestevajauksen estämiseksi.

Saunoja levittää vartalolleen itse tai saunottajan avustamana kerroksen hoitoon tarkoitettua sara- ja rahkaturvetta. Turpeeseen pukeutumisen jälkeen siirrytään saunaan lempeään, 50-60 asteen lämpöön. Saunassa rentoudutaan enintään parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen turve pestään pois. Turvesauna päättyy aina lepoon, jonka tulee kestää vähintään 20 minuuttia. Levon aikana nautitaan lisää vettä tai teetä.

Turvesauna on voimakas hoitomuoto, jota suositellaan vain terveille. Hoitavan lääkärin suosituksella turvesaunasta voivat nauttia myös kroonisista sairauksista kärsivät. Turvehoito ei sovellu avohaavoille eikä tulehtuneelle iholle.