Istumakylpy

Istuma-ammeeseen (Kuhne) voi laittaa tuoreita tai kuivattuja yrttejä, yrttiuutoksia, eteerisiä öljyjä, suolaa, hunajaa, viinijauhetta, kukkia… mitä vaan, tarpeesta riippuen. Aktivoi erityisesti kehon keskustaa (lantion seutu) Voidaan toteuttaa myös vaihtolämpökylpynä, jolloin veden lämpötilaa joko nostetaan tai lasketaan hoidon aikana.

Lämpö vaikuttaa verisuonia laajentavasti, joten veri pääsee kiertämään nopeammin ja elimistö pystyy paremmin ajamaan myrkyt ulos kehosta. Mutta 15-20 minuuttia lämpimässä vedessä vaikuttaa siten että lihakset väsyvät nopeasti, eivätkä pysty työskentelemään niin tehokkaasti.

Kylmähoidot taas nostavat keskimäärin 30% lihasten työkykyä. Siksi lämpimän kylvyn tai saunomisen jälkeen olisi hyvä ottaa nopea kylmä suihku, joka saa aikaan positiivisen reaktion verenkierrossa; Iho alkaa punottaa, ihon lämpötila nousee ja hermot kihelmöivät uutta elämää. Voi käydä myös epätäydellinen reaktio, jos iho on sinertävä, tulee kylmiä aaltoja tai vapinaa, jalat tai kädet on kylmät, päähän tulee kummallinen olo tai pyörryttää. Tällaisessa tilanteissa lämmitettään keho uudestaan. Joissain sairauksissa kylmähoidot ei sovellu. Niitä ovat esimerkiksi anemia, liika laihuus, hermostosairaudet, munuas- tai virtsarakkosairaudet, vatsahaavapotilaat ja heikko sydämiset.

Kesto 15-20 min halutusta hoitovaikutuksesta ja yrteistä riippuen 8-15 €.

Hoitoa ei voi ostaa erikseen, ilman ryhmäsaunotusta.