Kuivakuppaus

Imukuppihierontaa voi tehdä ilman saunaa, eikä ihoon tehdä haavoja. Käytän Kiinalaisia Keep-Fit Jar kumikuppeja lämmitämään hierottavaa aluetta mutta myös tehostamaan hierontaa.

Hierontakuppaus:

Imukuppi asetetaan hyvin rasvatulle iholle painaen imukupin sisältä ilma pois. Kupin alle muodostuu alipaine. Kuppia nostetaan hieman ja liu´utetaan iholla joko lihaksen suuntaisesti tai pyörittävin liikkein. Näin kupin alla oleva alipaine vetää ihoa ja pehmytkudosta ainutlaatuisesti samalla edistäen verenkiertoa ja imunestekiertoa hoidettavalla alueella.

Pistekuppaus:

Imukuppeja voidaan käyttä myös paikallaan kipupisteiden päällä. Yleensä hyviä pisteitä ovat akupunktiopisteet tai trigger-pisteet. Ihoon saattaa jäädä tumma jälki (mustelma) mutta se poistuu muutaman päivien kuluessa.

Selluliitihoito:

Imukuppihieronna on huomattu kiinteyttävän, poistavan nestettä kehosta ja se on myös hyvä tukihoito kosmeettisen selluliitin hoidossa. Huomioitavaa kuitenkin on, että selluliitin hoidossa hyvän tuloksen saamiseksi imukuppihierontaa tulisi tehdä aluksi jopa päivittäin ongelma-alueille. Erittäin tärkeää hoidon onnistumiselle on myös ruokavalion tarkistaminen (oikeat ravintoaineet, vitamiinit ja hivenaineet sekä niiden imeytyminen), liikunnan lisääminen mutta myös riittävä veden juominen. Usein tämä tarkoittaa elämäntapamuutosta mutta jos on todellista halua päästä kosmeettisesta selluliitista eroon niin toimin mielläni tukenasi. Myös selluliitivoiteiden käyttö tukee hoidon onnistumista.

Keep Fit-Jar-imukuppeja myy:

Nordic Health Systems, Hyvinkää

www.nhs.fi